پایان نامه بررسی بافت اجتماعی-تاریخی پیدایش پاورقی
فرمت فایل دانلودی: .docxفرمت فایل اصلی: doc
تعداد صفحات: 119
پایان نامه بررسی بافت اجتماعی-تاریخی پیدایش پاورقی
نوع فایل: Word و قابل ویرایش
تعداد صفحات : 119 صفحه
چکیده
اتفاقات سیاسی-اجتماعی که در تاریخ معاصر ایران بعد از جنگ جهانی دوم رخ داد، سرآغاز فصلی بود که پای تفکرات رمانتیسم و به دنبال آن ادبیات پاورقی را به زندگی روزمرهی ایرانیان باز کرد. قرن ۱۴ یکی از دوران های پرتحرک ادبیات ایران است، ادبیاتی که بیشتر رویکردش اجتماعی است. اتفاقاتی که در چند دههی نخست آغاز قرن ۱۴ در ایران رخ داد، زمینه ی گسترش رمان و در کنار آن پاورقی نویسی را فراهم آورد.
در یک برهه ی کوتاه، تقریباً دههی ۴۰ و ۵۰ پاورقی نویسی عملاً بر ادبیات ایران تسلط یافت و آن با توسعه ی روزنامه ها همراه بود.بسیاری از برخوردهای نابه هنجار ساواک و فضای پرخفقانِ بعد از کودتای ۳۲ بسیاری را به این سو سوق داد که، خواندن به جای جنگیدن را به عنوان یکی از سرگرمی ها بپذیرند. ازاین رو نمی توان پاورقی نویسی را صرفاً، یک سرگرمیِ صرف دانست، بلکه باید آن را محصول شرایط اجتماعی خاصی دانست که یکی از مهمترین ابزار شناخت جامعه است.
از آنجایی که در زمینه پاورقی مطالعات زیادی صورت نگرفته، این پایان نامه بر آن شد تا: موضوع مطالعه ی خود را بر روی پاورقی نویسی با رویکرد به کتاب پنجره ی فهیمه رحیمی متمرکز کند.
پاورقیها داستانهای جذابی بودند که در حاشیهی روزنامهها به صورت روزانه یا هفتگی و سریالی به چاپ میرسیدند. اما مکتبهای ادبی جدید و ورود دیدگاههای بیرون از ادبیات به داخل ادبیات نشان داد که این آثار قابلیت بررسی روانشناسی، جامعه شناسی، نشانه شناسی و زبانشناسی و… را دارند.مهمترین موضوع پاورقیها مسایل عاشقانه و پلیسی بود.
از میان پاورقی نویسان میتوان به فهیمه رحیمی اشاره کرد. وی متولد ۱۳۳۱ در شهر تهران است و با تقریبأ ۳۰ اثر در این زمینه رکوردار فهرست پاورقی نویسان ایران به لحاظ چاپ و فروش می باشد.
کلید واژه: پنجره، پاورقی نویسی، فهیمه رحیمی، داستان، داستان عامه پسند
- ۶۰ نمایش